dijous, 15 de novembre del 2012

Vw California Exclusive 2.5 TDI

En aquesta altre publicació, us vull presentar la meva segona furgo. Una Exclusive.
   Començaré per nombrar els inconvenients que hi trobo. El primer, com es pot veure a simple vista, l'altura, 2,7 metres d'alt. Fa que sigui complicat fer-la servir com a primer vehicle. Però no és tan molest tenir-la com a segon vehicle. Des de que tinc la furgo, només en una ocasió me trobat que no podia accedir a on volia degut a l'altura. A part, el vent no es nota molt a l'hora de conduir. A no sé que faci moltíssim vent. Si és així tocarà reduir la velocitat si conduïm per autopista. Però en cap cas dona una sensació de perill.
I el segon inconvenient que hi torbo és el llit de d'alt. És un llit relativament petit per dormir dos adults. 1,15m d'amplada, i llargada 2m. A part és complicat accedir-hi. Nosaltres hem arribat a la conclusió que és millor dormir a baix. El llit de baix és molt semblant al de la Vw Califòrnia convencional (1,2m x 2m). Una mica més complicat fer-lo i desfer-lo.
  
A la foto es veu el llit fet de d'alt. I es pot intuir la dificultat que té per pujar-hi.


 


Ara, podem anar a les avantatges que té aquesta furgo.
El primer és que té wc. De seria aquesta furgo, venia sense dutxa. Però és relativament fàcil instalar-hi una dutxa, amb un boiler i tenir-hi aigua calenta. I et queda un lavabo thetford, una pica plegable i un plat de dutxa, amb menys d'1m quadrat.
Per buidar les aigües brutes del lavabo, és igual que una autocaravana. I les aigües brutes de la dutxa i  la pica, van a parar al dipòsit d'aigües brutes de la furgo. Que és de 70 litres.

Un altre punt fort que té aquesta furgo, és tota la seva distribució en general. Contant que no deixa de ser una furgo de 5 metres. (No és una autocaravana).
Al darrera de tot queda el wc, just després la cuina i a davant el "menjador". Això ens permet tenir 3 estàncies. A més es pot estar estirat al llit de d'alt mentres una altre persona està dreta a la cuina, o asseguda al menjador.
El menjador és força ampli, ideal per menjar-hi 4 persones. Es giren els seients del pilot i copilot (igual que a la Califòrnia estandart)Els armaris que té la Excluisve, són més que suficients. Té un armari gran a la part del darrera de la furgo, on s'hi pot guardar la roba. A part té altres armaris petits, per guardar-hi tot tipus d'objectes.
A part, si es té que portar maletes grans, tens l'opció de deixar-les a la part de d'alt de la furgo. És la zona on queda plegat el llit de d'alt.

La mobilitat que té aquesta furgo a l'hora de desplaçar-se és brutal. És fàcil de maniobrar, i d'aparcar, a part et pots posar per qualsevol lloc que passi un turisme gran (a part de l'altura). El motor que té el TDI 102Cv és ideal per aquesta furgo. A les pujades no perd gaire reprís, i pots anar perfectament a una velocitat de creurer de 120Km/h. Tot i portar l'A/A posat(quin gran canvi he trobat a tenir o no tenir a/a).

És una furgo, en el qual si ets una mica manetes, hi pots fer-hi mil "bricos". Jo hi porto una antena de tv exterior (cosa que fa que la furgo encara sigui més alta). I evidentment també hi porto la tv. 
Indispensable portar-hi un bon conversor a 220v. A més hi he instal.lat una placa solar. Al principi era una mica reticent a fer-ho, però ara no me'n arrepenteixo. A l'estiu no et tens que preocupar en cap moment per si s'acaba la segona bateria. També hi porto un microones, aquest ja m'hi venia quan vaig comprar la furgo. És un microones a 220v normal i corrent, el qual només es pot utilitzar quan la furgo està endollada a la corrent. Lo ideal seria instal.lar-hi un microones a 12v, però aquests ja s'enfilen molt de preu. 500€ aprox.

Com a valoració personal que puc fer d'aquesta furgo, és que és perfecte per una parella amb un o dos fills petits. I que la vulgui tenir com a segon cotxe.

3 comentaris:

 1. veig que et vas animant a escriure post, dedica't també a currar-te el blog i ens afegeixes a la Nuria i a mi com a enllaços.
  Ens veiem

  ResponElimina
 2. Ara m'agrada Albert, publicant més entrades ;)
  Ja ens ensenyaras la furgo no?? que es molt xula!!!
  Per afegir-nos vés a enllaços, no et facis el ronso...
  Ns diem

  ResponElimina
 3. Quan us agregui, flipareu amb la pujada de visites que tindreu!!

  ResponElimina